Przejdź do treści
Wróć do Nymbot

Baza wiedzy Prywatność

Tożsamość i login

Nie ma konta, nie ma e-maila i nie ma hasła. Jest klucz, a wszystko inne zależy od tego, jak dobrze się nim opiekujesz.

Klucze, nie konta

Twoja tożsamość jest naszą kluczową parą. publiczna połowa (a npubjest to, co usługa zna cię przez; prywatna połowa (a nsec) pozostaje na Twoim urządzeniu i znaków w Twoim imieniu.

Twój nym - nazwa wyświetlacza, którą wybrałeś - jest dekoracją. Cztery znaki po nim pochodzą z twojego klucza publicznego i są częścią, która faktycznie odróżnia jeden alice od innego .

Powrót do góry

Nikt nie może ponownie wydać twojego klucza. utracisz go i stracisz swoją historię i wszelkie kredyty na nim. nsec gdzieś w trybie offline pierwszego dnia korzystania z aplikacji.

Sposoby podpisywania w

  • Wygenerować jeden Występuje na świeżym instalatorze.
  • Pasztet na nsec. Wprowadza istniejącą tożsamość - od Nymchat lub jakiejkolwiek innej aplikacji Nostr – z jej kredytami i historią Nymbotu.
  • Rozszerzenie przeglądarki Klucz pozostaje w rozszerzeniu i nigdy nie dociera do strony; aplikacja prosi go o podpisanie.
  • - zdalny podpis (NIP-46), jeśli przechowujesz klucz na innym urządzeniu.

Zarejestrowanie się za pomocą tego samego klucza na drugim urządzeniu daje to samo konto.Nic nie musi być migrowane, ponieważ nic nie żyje nigdzie oprócz klucza.

Szyfrowanie tożsamości

Opcjonalna ochrona przechowywanego klucza, dzięki czemu nie można go odczytać z pamięci lokalnej bez odblokowywania. Wybierz czynnik dla każdego urządzenia: hasło, klucz biometryczny lub klucz bezpieczeństwa sprzętowego.

Nigdy nie synchronizuje się hasła, soli ani zaświadczeń. Występuje tylko preferencja włączania/wyłączania, dzięki czemu można zdecydować się na ustawienie szyfrowania na nowym urządzeniu, a nie na założeniu.

Obejmuje również Anonimowe mody Klucz wrzucony i jego vouchery. Git token dostępu Również lokalnie, z tego samego powodu.

Wycieranie paniki

Naciśnij i przytrzymaj kontrolę paniki, a wszystko lokalne zostanie natychmiast zniszczone: twój klucz, każda konwersacja, git token, klucz wyrzucany i wszelkie kredyty pozostałe na nim.

To nie jest logout i nie ma dialogu potwierdzenia, aby porozmawiać. nsec Możesz wrócić do tego samego konta później; jeśli nie, to ta tożsamość zniknęła.